full fart med förberedelser inför uf-mässan

Onsdag och Torsdag nästa vecka är det äntligen dags för den årliga UF-MÄSSAN som håller hus i skellefteå detta år. Idag har vi förberett inför det hela dagen med massa tryck och fixande, hoppas vi ses där!

Nytt tryck! David Bowie-påsenFör att låta öronen njuta av musik från mannen ovan kan du klicka dig vidare till Logiskt UFs påslista!


Om tygkassar

Plastpåsar är som vi många vet en enorm konsumtion för den vardagliga individen. Det man kan fundera över är om Sveriges befolkning verkligen är medvetna över hur många påsar vi verkligen förbrukar. Enligt www.mediaupdate.se så gör vi i Sverige oss av med hisnande 2 miljoner påsar om dagen. Många länder har idag instiftat lagar mot plastpåsar, men i Sverige så lever påsen kvar. Trots att påsen i vårt land håller en god kvalitet så går det åt en hel del resurser under tillverkning. En vanlig plastpåse bär en livslängd på ynka 12 minuter i genomsnitt. Den extrema konsumtionen i Sverige uppfyller ca 26 miljoner liter olja. Denna mängd olja skulle istället för att användas till plastpåsar kunna värma upp 17 300 normalvillor.
Vi vill med vår affärsidé ta miljön ett ytterligare steg framåt. Många Svenskar idag väljer plastpåsar istället för andra miljövänliga val kanske för att de anser det lättare eller smidigare, där vill vi ingripa och öppna deras ögon. Om vi med våra snygga och miljövänliga påsar kan öka antalet tygpåseanvändare så skulle vi göra miljön en tjänst. Detta skulle inte endast gynna naturen utan även vår ekonomi. Det finns många som insett denna vinst i vardagen men ändå alltför få.
Idag gör vi svenskar av med cirka 2 miljoner plastpåsar om dagen. Den genomsnittliga livslängden på dom är ynka 12 minuter. Skulle det då inte vara bätttre om alla istället använde ekologiska tygkassar?
Du skulle inte bara spara pengar, dom kan ju användas om och om igen, är snygga och smidiga. Vi vill med våra ekologiska tygkassar ta ett ytterligare steg framåt mot en godare miljö. Det finns många som insett denna vinst i vardagen men ändå alltför få.